Recension: Trust

 

Trust

 

Realistisk skildring

 

Annie (Liana Liberato) är en fjortonårig tjej som över nätet lär känna Charlie. Han är som ingen annan; han förstår henne, tycker hon är vacker, smart och rolig. Han är 20 år och efter ett tag föreslår Charlie att de ska ses. Annie, som pratat med honom i flera månader, går med på det direkt och när det ses händer det ofattbara. Annie, som tidigare varit en glad och utåtriktad tjej stänger sig som en mussla och hennes värld faller ihop, samtidigt som hennes familj slits isär av den tragiska händelsen.

 

Filmen är regisserad av David Schwimmer från tv-serien Friends och kretsar runt ett tungt men alltid aktuellt ämne. Liberato gör en väldigt bra tolkning av den osäkra tjejen som letar efter förståelse och bekräftelse, hon är trovärdig och stundtals riktigt irriterande. Clive Owen och Katherine Keener spelar hennes föräldrar och även de känns trovärdiga, speciellt efter incidenten, när de är sårbara och hjälplösa. Vi får se Annie i många olika situationer, hos polisen, i hemmet, i skolan och hos en psykolog; det är vad som gör filmen intressant.

 

Uppbyggnad är däremot lite halvbra, det kunde ha dragits ut mer innan Annie och Charlie träffades för första gången, och en del av mittpartiet blir en upprepning av sig själv. Många anser att Annie i filmen är alldeles för naiv och lättlurad, jag däremot tycker att det är så verkligheten ser ut. Det spelar ingen roll hur bra familj man kommer ifrån, i den åldern är man tillräckligt sårbar och osäker för att kunna bli lurad av vem som helst. Trust får en stark trea, mycket tack vare slutet som vågar vara annorlunda.    

 

3/5

 

Foto: 2

Skratt: -

Musik: -

Skräck: -

Action: -

Effekter: -

Skådespeleri: 4

 

Filmens specialitet: utnyttjad flicka - 4

 

- = Ej aktuellt.

0 = Värdelös.

1 = Dålig.

2 = Godkänd.

3 = Bra.

4 = Mycket bra.

5 = Perfekt!


TRAILER


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0