Recension: Crazy Stupid Love



Crazy Stupid Love

 

Funkar tack vare dess charm

 

Cal Weavers (Steve Carell) liv når sitt slut när det visar sig att hans fru Emily (Julianne Moore) tänker lämna honom. Som pricken över i:et får han även reda på att hon varit otrogen med en av sina kollegor, David Lindhagen (Kevin Bacon). Hur står Cal ut med detta? Han drar ut och super bort sina känslor och snackar med allt och alla om sina bekymmer; ända till Jacob Palmer (Ryan Gosling) dyker upp och gör Cal till sitt projekt. Han ändrar Cals klädstil, attityd och syn på kvinnor för att göra honom som sig själv, men innerst inne märker Jacob att han fallit för Hannah (Emma Stone)…

 

Det är en någorlunda rörig historia som gör sig bättre på film, oväntat mycket bättre. Carell som aldrig varit en av mina favoriter klarar sig bra utan att ta i så han spricker eller försöka vara rolig när han egentligen är motsatsen. Moore är underbar i rollen som Emily och Gosling som på senare tid fått det alltmer bekräftat att han är en av Hollywoods nya, stora talanger skiner i sin första snobbiga roll som brudmagnet. Tillsammans med Stone och Bacon har man en ensemble som är smått otroligt för en film i denna genre och man försöker göra det mesta utav det.

 

Historien är av den typen som man någon gång sett tidigare och det lämnar en del att önska, men under andra halvan av filmen bjuds man på lagom mängd skratt och överraskningar för att kunna ha överseende med det. Det är en mysig film om den rätta kärleken och att kunna ändras, att förlåta och kunna gå vidare; däri ligger även dess charm som känns ända in i hjärtat och gör att man vid filmens slut sitter med ett brett leende och bara njuter. Det blir en stadig trea till Crazy, Stupid, Love.

 

3/5

 

Foto: 3

Skratt: 2

Musik: 2

Skräck: -

Action: -

Effekter: -

Skådespeleri: 3

 

Filmens specialitet: att driva med Twilight – 5

 

- = Ej aktuellt.

0 = Värdelös.

1 = Dålig.

2 = Godkänd.

3 = Bra.

4 = Mycket bra.

5 = Perfekt!


TRAILER


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0