Recension: Into The Wild



Into The Wild

 

Vacker och tankeväckande

 

Efter att ha tagit studenten med högsta betyg ger Chris McCandless (Emile Hirsch) bort alla sina besparingar till välgörenhet, lämnar sitt hem och sätter siktet på Alaska. Han börjar lifta bit för bit och på vägen träffar han en del människor som gör diverse intryck på honom. Hans mål är att utan någon eller några materiella instrument leva i Alaska och bli ett med naturen, för att hitta sig själv och ta itu med jobbiga barndomsminnen under en längre period.

 

Sean Penn har regisserat och skrivit filmen som är baserad på en riktig händelse och med Hirsch i huvudrollen har han skapat en tankeväckande och otroligt vacker film om livet och den materiella världen. Här berörs frågor som vad vi behöver och vad vi vill ha, vilka spår en svår uppväxt sätter och de uppoffringar som vuxna ibland gör men ändå visar sig bli misslyckade; med andra ord finns det mycket som man kan relatera till.

 

Musiken är simpelt men vackert samtidigt som det överlag är en väldigt stilig film att se på, fotot och de friska miljöerna är en fröjd för ögonen. Varva detta med mycket bra skådespelarinsatser och en stadig regi och manus så blir det en filmupplevelse man inte glömmer i första taget. Man kan alltid förbättra en film och i detta fall skulle man kunna klippa ner dess längd lite, annars får Into The Wild en stark fyra.

 

4/5

 

Foto: 4

Skratt: -

Musik: 4

Skräck: -

Action: -

Effekter: -

Skådespeleri: 4

 

Filmens specialitet: att finna sig själv – 5

 

- = Ej aktuellt.

0 = Värdelös.

1 = Dålig.

2 = Godkänd.

3 = Bra.

4 = Mycket bra.

5 = Perfekt!


TRAILER


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0