Recension: Straw Dogs



Straw Dogs

 

Rumpa, sexpack och våldtäkt

 

Manusförfattaren David Sumner (James Marsden) åker tillsammans med sin fru Amy (Kate Bosworth) till hennes hembygd för att få inspiration till skrivandet. Medan de gör sig hemmastadda ser de även till att hyra in några av Amys gamla vänner för att renovera en del av huset, men det dröjer inte länge innan gamla känslor bubblar upp till ytan. David får med tiden reda på att Amys vänner kanske inte är så vänliga efterallt…

 

Dustin Hoffman är med i den gamla versionen vilket jag inte har sett, men hört att den ska vara bättre än remaken som i mina ögon klarar sig utan svårigheter. Marsden och Bosworth kan agera så deras kemi och förhållande känns gediget, samtidigt som ledaren bland Amys vänner spelas av ingen mindre än Alexander Skarsgård. Även han gör en bra tydning av sin instabila och sluga karaktär som smörar på ordentligt.

 

Regissören hastar inte utan dramat byggs upp sakteligt med både dialog och händelser som eskalerar till den obehagliga finalen. Även om jag inte kände mig helt övertygad mot slutet var det en spännande upplösning som gärna hade fått vara lite längre. För tjejerna finns det oräkneligt antal närbilder på Skarsgård mage medan killarna kan njuta av Bosworths klyfta och svettiga rumpa i minimala shorts. En film med något för alla, helt enkelt.

 

3/5  

 

Foto: 2

Skratt: -

Musik: -

Skräck: -

Action: -

Effekter: -

Skådespeleri: 3

 

Filmens specialitet: vad vill Amys vänner? - 3

 

- = Ej aktuellt.

0 = Värdelös.

1 = Dålig.

2 = Godkänd.

3 = Bra.

4 = Mycket bra.

5 = Perfekt!


TRAILER


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0