Recension: The Thing (2011)



The Thing

 

Välgjord men onödig

 

John Carpenters klassiska monsterrulle The Thing från 1982 har fått en prequel, med samma namn vilket kan ses som en remake, men så är det inte. Kate Lloyd (Mary Elizabeth Winstead) blir kallad till Antarktis för att analysera en ny livsform som misstänks vara utomjordisk och väl framme på plats bekräftar hon det. Innan man vet ordet av har denna varelse fått liv – problemet är bara att den kopierar personerna i anläggningen så ingen vet vem som är vem…

 

Det kan kännas konstigt att man gör en prequel till en film som nästan är 30 år gammal, men det är ingen hemlighet att Hollywoods idéer sinat på senare tid. Lyckligtvis är det en bra prequel som är välgjord och går ihop med sin föregångare utan att ösa på överdrivet mycket. Chockeffekterna är snygga och det finns några härligt vidriga scener, plus att själva Antarktis är en skrämmande miljö att utgå från.

 

Skådespeleriet är godkänt, Winstead är riktigt tuff i sin roll bland de för övrigt manliga karaktärerna. Frågan är bara hur nödvändig filmen i fråga är, den bidrar inte med överdrivet många förklaringar eller fördjupningar som skulle ge originalet mer tyngd. Inte heller är den speciellt skrämmande, det enda jag kan tänka mig är att serien i sig får några fler fans vilket även det känns onödigt 30 år efter första filmen. The Thing lyckas skrapa ihop en trea.

 

3/5

 

Foto: 2

Skratt: -

Musik: -

Skräck: 2

Action: 3

Effekter: 3

Skådespeleri: 2

 

Filmens specialitet: okänd varelse - 4

 

- = Ej aktuellt.

0 = Värdelös.

1 = Dålig.

2 = Godkänd.

3 = Bra.

4 = Mycket bra.

5 = Perfekt!


TRAILER


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0