Recension: Limitless



Limitless

 

Fascinerande koncept

 

Eddie Morra (Bradley Cooper) är en misslyckad författare som har fått skrivkramp. Han har fått bokkontrakt men boken i sig är helt oskriven och han vet inte vad han ska ta sig till. Av en slump kommer han över ett slags piller som gör att man får tillgång till hela hjärnans kapacitet istället för de 20 procent som man använder. Ni kan tänka er vad som sker när han använder drogen; boken ges ut på nolltid, han blir framgångsrik och tjejerna flockas runt honom. Men det kommer inte utan problem, Eddie inser efter ett tag att skumma typer är ute efter honom…

 

Jag måste först och främst påpeka filmens häftiga kameraåkningar och det skarpa fotot. Det är en nördorgasm för alla insatta som lägger märke till sådant och jag blev väldigt imponerad av hur man lyckats filma på det sättet. Annars är Limitless en stadig och smått fascinerande film som tar upp många frågeställningar till publiken; ”vad hade jag gjort?” Cooper gör en bra insats som Eddie och hans transformation från sliten författare till stekare passar honom utmärkt. Även Robert De Niro dyker upp i en mindre roll och ger tyngd till filmen, även om hans insats inte är något speciellt.

 

Det finns vissa sekvenser i filmen som smått spårar ut, där det blir aningen skrattretande och går till överdrift, men samtidigt är det så underhållande och spännande att man sväljer det med hull och hår. Det är kul med ett fräscht koncept och filmens slut lämnade mig smått överraskad, har man seriöst gjort en film som får droger att framstå som något bra? Svaret är upp till en själv att avgöra efter att ha sett filmen, som bjuder på underhållning, spänning och lite frågeställningar. Kan det bli bättre?

 

3/5 

 

Foto: 4

Skratt: -

Musik: 2

Skräck: -

Action: -

Effekter: -

Skådespeleri: 3

 

Filmens specialitet: piller som gör dig smartare - 5

 

- = Ej aktuellt.

0 = Värdelös.

1 = Dålig.

2 = Godkänd.

3 = Bra.

4 = Mycket bra.

5 = Perfekt!


TRAILER


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0