Recension: Triangle



Triangle

 

För avancerad för att funka?

 

Jess (Melissa George) och några av hennes vänner bestämmer sig för att åka ut och segla. Trots att Jess inte riktigt känner sig kry går hon med på det och väl ute på havet hamnar de i en plötslig storm som får deras segelbåt att hamna upp och nerpå. Ett passerande kryssningsfartyg blir deras räddning och väl uppe på fartyget märker dem att något är fel, fartyget är helt tomt, men ändå inte…

 

Efter en lovande start blev filmen väldigt konstig och när man väl förstått vad som händer var det inte jättespännande att följa filmen. Jag kan inte riktigt skriva något utan att förstöra dess twist och även om konceptet kändes ganska fräscht kan jag inte förneka att det kändes ganska avancerat för en sådan genre. Man får använda hjärnan många gånger och gillar man spänning med hjärngympa som fokus bör man uppskatta filmen.

 

Skådespeleriet är bra men Melissa George kändes lite stel i sin roll som Jess och det blev en väldigt endimensionell tolkning av hennes karaktär. Filmens start är som sagt bäst och de första 30 minuterna bjuder på intensiv spänning och efteråt plattas filmen ut. Jag kan inte säga att jag inte gillade filmen, eftersom man försökt med något nytt och lite mer udda och just därför får filmen en trea, annars är betygstvåan ruskigt nära.

 

3/5

 

Foto: 2

Skratt: -

Musik: -

Skräck: 2

Action: -

Effekter: 2

Skådespeleri: 3

 

Filmens specialitet: hjärngympa - 4

 

- = Ej aktuellt.

0 = Värdelös.

1 = Dålig.

2 = Godkänd.

3 = Bra.

4 = Mycket bra.

5 = Perfekt!


TRAILER


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0