Recension: Unknown



Unknown

 

Neeson slår i huvudet

 

Martin (Liam Neeson) och Elizabeth (January Jones) landar i Tyskland och åker till sitt hotell för att checka in. Framme vid hotellet märker Martin att han glömt sin väska på flygplatsen och tar en taxi tillbaka, men hamnar i en bilolycka som får honom att hamna i koma under 4 dagars tid. När han vaknar upp är det ingen som har sökt upp honom och hans identitet är som bortblåst. Hans fru känner inte igen honom och hon har en ny man med samma namn och yrke. Vad är det som händer?

 

Det undrade jag med, i cirka 40 minuter. Filmen börjar bra och spännande men hamnar i en cirkel där allt börjar om och om igen. Det händer inte så mycket nytt och spänningen avtar sakta men säkert. Neeson försöker göra det mesta av materialet men tyvärr kommer han inte långt. Regissören Jaume Collet-Serra slänger in töntiga element som människor som springer undan en galen biljakt och otroligt många orealistiska avvikelser. Filmens sluttwist var däremot överraskande bra.

 

Hade man klippt ner rullen med 20 minuter, skippat de onödiga sexscenerna och skapat en mer intensiv stämning hade Unknown fungerat riktigt bra, men nu blir det en film med bra inledning som bara blir slappare och slappare ju närmare slutet man kommer. Och att huvudkaraktären Martins slag i huvudet står för alla filmens mysterier gör inte det hela bättre. Unknown får en svag tvåa, se hellre Taken med Liam Neeson.

 

2/5

 

Foto: 1

Skratt: -

Musik: 2

Skräck: -

Action: 2

Effekter: -

Skådespeleri: 2

 

Filmens specialitet: hjärngympa - 4

 

- = Ej aktuellt.

0 = Värdelös.

1 = Dålig.

2 = Godkänd.

3 = Bra.

4 = Mycket bra.

5 = Perfekt!


TRAILER


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0