Recension: Borderland



Borderland

 

Möjligheter som inte utnyttjas

 

Tre killar drar till den mexikanska gränsen för att supa, knulla och bli höga på droger. De njuter av vad nattlivet har att erbjuda totalt omedvetna om att en människooffrande kult härjar i området. En av killarna kommer bort från sina vänner och ganska snart förstår de återstående två att något står väldigt fel till. Tillsammans med en tjej som de träffat natten innan försöker de hitta sin kompis innan det blir försent.

 

Upplägget har man sett minst hundra gånger tidigare och det är inget originellt med kåta ungdomar som råkar ut för hemskheter. Men här är det inga tortyrgalna människor eller kannibaler som vill komma åt dem, utan det är vanliga människor som har en viss tro; att offra andra människor. Filmen är baserad på sanna historier och det gör att den blir mycket obehagligare än man kan tro.

 

Tyvärr slarvas mycket bort och filmen blir varken spännande eller skrämmande. Det är ytterst lite som förklaras om kulten och varför de inblandade offrar människor. Filmens uppbyggnad är ganska dålig och jag är sjukt trött på idiotiska karaktärer som tackar ja till skjuts från främlingar i ett främmande land. Men som sagt fanns det möjligheter till att göra en mycket bättre film, men de rinner bara ut i sanden. Filmen får en svag tvåa för själva idén och den obehagliga känsla som den lyckas åstadkomma.

 

2/5 

 

Foto: 2

Skratt: -

Musik: 2

Skräck: 2

Action: -

Effekter: -

Skådespeleri: 2

 

Filmens specialitet: exorcismer - 2

 

- = Ej aktuellt.

0 = Värdelös.

1 = Dålig.

2 = Godkänd.

3 = Bra.

4 = Mycket bra.

5 = Perfekt!

 

http://www.youtube.com/watch?v=JeHEbe0bd1U


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0