Recension: Fireflies In The Garden



Fireflies In The Garden

 

Välspelat drama som aldrig hettar till

 

Fireflies in the Garden skildrar en familj som vid ett första ögonkast ser lyckliga och vänliga ut, men som under ytan döljer massvis med ouppklarade problem som rotat fast sig sen många år tillbaka. Dessa minnen och känslor kommer till liv under en familjeträff som slutar i tragedi och får Michael (Ryan Reynolds) och hans pappa Charles (Willem Dafoe) att ryka ihop. Samtidigt får vi följa relationerna runt dessa två och hur saker och ting utvecklas.

 

Det är en imponerande skara skådespelare som samlats ihop för filmen; Ryan Reynolds, Willem Dafoe, Julia Roberts. Emily Watson, Carrie-Ann Moss och Hayden Panettiere är alla mer eller mindre involverade i olika roller och ganska väntat gör de finfina prestationer. Historien är gripande och trovärdig, speciellt när det kommer till relationen mellan Michael och Charles, men det känns som om manuset på vissa ställen backar ut istället för att skapa intensiva och rörande scener.

 

Det är synd, för filmen är för övrigt väldigt bra med fina miljöer och vacker musik. Hade man vågat ta ut svängarna lite mer och inte hastat igenom slutet kunde detta ha blivit en mycket fin och realistisk film om familjerelationer, men istället nöjer man sig med ”bra”. Och visst funkar det också, men det lämnar kvar en del att önska. Det blir en stadig trea till Fireflies In The Garden.

 

3/5

 

Foto: 3

Skratt: -

Musik: 3

Skräck: -

Action: -

Effekter: -

Skådespeleri: 4

 

Filmens specialitet: familjedrama - 3

 

- = Ej aktuellt.

0 = Värdelös.

1 = Dålig.

2 = Godkänd.

3 = Bra.

4 = Mycket bra.

5 = Perfekt!

 

 

 http://www.youtube.com/watch?v=4IU6zf84EFQ


Kommentarer
Postat av: Josefin

SV: ja men kan verkligen säga att jag är en trogen läsare!

Ja det ska jag ha! :) Ska kolla på Gnomeo and Juliet imorgon :)

Men hoppas du också får en toppen helg! :)

2011-03-10 @ 19:40:39
URL: http://josefinolofsson.webblogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0