Recension: Hur Många Lingon Finns Det I Världen



Hur Många Lingon Finns Det I Världen

 

Småputtrig komedi

 

Alex är killen som inte tar ansvar, inte kan hålla kvar ett jobb mer än några månader och inte betalar sina räkningar. Hans flickvän tar all ansvar och efter att han återigen glömt att hämta upp deras dotter får hon nog och ber honom flytta därifrån. Alex flyttar till en ny stad, skaffar ett nytt jobb som gruppledare för utvecklingsstörda och genom jobbet får han även en lägenhet. Ganska snabbt inser han att dessa individer precis är som oss andra och planerar att uppträda med gruppen – men alla ställer inte upp…

 

Tanken är fin, filmen är fin och budskapet är fin. Det puttrar till sådär lagom genom hela filmen och det bjuds på några fniss och överraskande mycket sorg. Det som sägs i filmen träffar hjärtat och man blir rörd och slutet är jättemysigt. Sen får man även räkna med skådespeleriet som är ganska dåligt, och då har jag tagit hänsyn till de utvecklingsstörda och deras förmåga att agera. Komiskt nog är dem bäst genom hela filmen, deras repliker kommer naturligt och det verkar som om dem har kul framför kameran.

 

Resten av skådespelarna är tyvärr ganska dåliga men huvudrollsinnehavaren lyckas rädda situationen lite tack vare sin charm. Storyn har man sett tidigare och det mesta går precis som man förväntar sig, så brist på originalitet är en annan svacka filmen lider av. Jag var även missnöjd med fotot och kameraarbetet, filmningen kändes slarvigt och under många scener såg man sladdar och mikrofoner, vilket enligt mig är brist på engagemang (men även budget, för den delen). Detta är en må-bra-film som bäst avnjuts hemma i soffan och därav blir det en tvåa.

 

2/5

 

Foto: 1

Skratt: 2

Musik: 2

Skräck: -

Action: -

Effekter: -

Skådespeleri: 2

 

Filmens specialitet: alla är begåvade - 3

 

- = Ej aktuellt.

0 = Värdelös.

1 = Dålig.

2 = Godkänd.

3 = Bra.

4 = Mycket bra.

5 = Perfekt!

 

http://www.youtube.com/watch?v=8WCavWZIUic


Kommentarer
Postat av: Jennifer

Nej det var inte trailer, så man får väl bara fortsäta hålla ögonen öppna efter den.

2011-03-24 @ 09:59:16
URL: http://jennifernorsander.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0