Recension: Tamara Drewe



Tamara Drewe

 

Brittisk humor utlovas

 

Tamara Drewe (Gemma Arterton) är en lantistjej som flyttat till storstan, opererat näsan och skaffat jobb som journalist. Hon kommer tillbaka till det lilla samhället som hon växte upp i för att sälja sitt gamla hus och träffar på de personer som hon växt upp med samt några nya ansikten. Fördomarna flödar, snacket går och ganska snart står Tamara förlovad med en trummis och härifrån får vi följa utvecklingen och hur relationerna påverkas av hennes närvaro.

 

Detta är brittisk humor på hög nivå, ganska mörk och satirisk om man tänker efter ett steg. Vi har lysande skådespelarinsatser i form av Arterton, Dominic Cooper, Roger Allam och inte minst av Jessica Barden som med en hysterisk närvaro överglänser alla i scenerna hon syns. Med ett rappt manus och vackra landskap har regissören Stephen Frears (mannen bakom The Queen) skapat en komedi på hög klass som definitivt inte kommer uppskattas av de yngre och de som inte tilltalas av britternas torra humorn.

 

Bitvis är filmen riktigt rå (språkmässigt) och slutet bjuder på en väldigt enkel upplösning efter en komplex mellanakt, vilket gör att filmen tappar lite i tredje akten. Men som helhet är detta en film att se, om inte för humorn ska man se den för Arterton som bevisar att hon är mer än bara ögongodis som syns i filmer som Prince of Persia.

 

3/5

 

Foto: 3

Skratt: 3

Musik: 3

Skräck: -

Action: -

Effekter: -

Skådespeleri: 4

 

Filmens specialitet: brittisk humor - 4

 

- = Ej aktuellt.

0 = Värdelös.

1 = Dålig.

2 = Godkänd.

3 = Bra.

4 = Mycket bra.

5 = Perfekt!

 

http://www.youtube.com/watch?v=lwHxdsO3o6Q

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0