Recension: The Adjustment Bureau



The Adjustment Bureau

 

Kemin övervinner allt

 

David Norris (Matt Damon) är en väldigt framgångsrik politiker som av en slump träffar på Elise (Emily Blunt) på en herrtoalett. Efter några minuters dialog kan de längre inte stå emot varandra och det ena leder till det andra – men Elise försvinner lika fort som hon dykt upp. David som fallit som från skyarna stöter på henne av en slump ett tag senare, men snart börjar mystiska män i hatt och rock dyka upp överallt för att hindra kärleksparet från att ses och skapa en relation.

 

Damon och Blunt är som gjorda för rollerna och de har en mycket fin kemi; de passar ihop till sättet och utseendemässigt, rejält. Castingen är det inget fel på och båda gör övertygande insatser. Detta är först och främst en romantisk film med lite udda (nästan övernaturliga) inslag och ingen actionfilm alls. Filmen bjuder på ett par mycket spännande avsnitt och en hel del mysiga och gulliga scener; som helhet funkar det bra. Frågan är bara om de ”udda” inslagen övertygar.

 

Själva budskapet om att värdera sin valfrihet och att verkligen utnyttja sitt liv till fullo är fint och inspirerande, men det känns som om filmen tappadr lite i slutet då upplösningen känns lite typiskt. Men i överlag funkar The Adjustment Bureau bra och är gripande, underhållande och på sina håll väldigt kul att se på. Fotot är dessutom snäppet vassare än andra filmer och tillsammans bidrar det till en bra filmupplevelse.  

 

3/5

 

Foto: 3

Skratt: 3

Musik: -

Skräck: -

Action: -

Effekter: -

Skådespeleri: 4

 

Filmens specialitet: dörrar till andra ställen - 3

 

- = Ej aktuellt.

0 = Värdelös.

1 = Dålig.

2 = Godkänd.

3 = Bra.

4 = Mycket bra.

5 = Perfekt!

 

http://www.youtube.com/watch?v=wZJ0TP4nTaE


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0