Recension: The Fighter



The Fighter

 

En triumf

 

Det har kommit en hel del boxningsfilmer de senaste åren och många av dem har varit bra, så frågan är om det är dags för ännu en boxningsfilm? The Fighter är baserad på en sann historia och handlar om bröderna Micky (Mark Wahlberg) och Dicky (Christian Bale) som kämpar för att lyckas inom sporten. Dicky har redan haft sin glanstid och nu är de Mickys tur, men den ständigt trubbelsökande Dicky är ganska svår att komma överens med. Släng in en kärlekshistoria som inte accepteras av Mickys mamma så har ni två timmar drama att avnjuta.

 

Först och främst måste jag uttrycka hur imponerad jag är av Christian Bale. Han har under senaste tiden verkligen bevisat att han är en skådespelare med fantastisk talang och prestationen i The Fighter är inget undantag. Han gör en bländande tolkning av Dicky, mannen som vill så mycket men inte lyckas nå hela vägen. Även Melissa Leo, Amy Adams och Mark Wahlberg gör perfekta insatser och ensemblens agerande fungerar utmärkt ihop. Bale och Leo fick varsin Oscar för sina rolltolkningar och det förtjänade dem verkligen.

 

Historien i sig är inte så speciell, men filmen lyckas gripa tag i publiken och bjuder på en del hjärtskärande scener som leker med tårkanalerna; samtidigt finns det inslag av komik som varsamt blandas med de mer seriösa inslagen. Boxningsscenerna är rafflande och spännande att följa och oavsett om man är intresserad av sporten dras man med av spänningen. The Fighter är en triumf för ögonen, för hjärtat och för den som gillar kvalité. Det blir en stark fyra.

 

4/5

 

Foto: 3

Skratt: -

Musik: 4

Skräck: -

Action: -

Effekter: -

Skådespeleri: 5

 

Filmens specialitet: vad som sker i en boxares liv - 5

 

- = Ej aktuellt.

0 = Värdelös.

1 = Dålig.

2 = Godkänd.

3 = Bra.

4 = Mycket bra.

5 = Perfekt!

 

http://www.youtube.com/watch?v=71l-kIhJ5j8


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0