Recension: Contagion



Contagion

 

…en raket som kraschar halvvägs

 

En okänd sjukdom, lik influensan, börjar sprida sig som en löpeld världen över och det tvingar de bästa och mest framstående personerna inom området att samlas för att hantera situationen på bästa sätt. Man får följa ett drös olika personer, allt från läkare och forskare till vanliga människor som försöker göra det bästa av läget och klara sig. Det blir en kamp mot tiden samtidigt som fler och fler blir smittade.

 

Trailern lovar en spännande och fartfylld thriller med mer realism och trovärdiga scenarier än de typiska virusfilmerna; tillsammans med några av de bästa skådespelarna inom branschen är det ganska självklart att förväntningarna är höga. Filmen börjar bra, spänningen trappas upp fort och snaran dras åt – men då går all luft ur. Plötsligt förvandlas filmen till en trivial, trög och undervisande dokumentär istället för smart underhållning.

 

Vi får bland annat se Kate Winslet, Jude Law, Matt Damon och Marion Cotillard i olika roller, den sistnämnda är knappt med i 10 minuter. Hade det inte varit för stabila insatser från skådespelarna och de tunga namnen som syns på affischen hade filmen inte kommit någonvart, men nu lyckas den bygga upp lite stämning innan den liksom en raket kraschar halvvägs. Contagion får en svag tvåa.

 

2/5

 

Foto: 2

Skratt: -

Musik: -

Skräck: -

Action: -

Effekter: -

Skådespeleri: 3

 

Filmens specialitet: livsfarligt virus - 2

- = Ej aktuellt.

0 = Värdelös.

1 = Dålig.

2 = Godkänd.

3 = Bra.

4 = Mycket bra.

5 = Perfekt!

 
TRAILER


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0