Recension: One Day



One Day

 

Ordinarie historia i spännande tappning

 

Emma (Anne Hathaway) och Dexter (Jim Sturgess) träffas kvällen den 15:e juli när de firar deras examenstagande. De spenderar natten med varandra och härifrån får vi följa deras liv tillsammans – eller var för sig – under 20 års tid på årsdagen av dagen de första gången träffades, den 15:e juli. För Emma förändras livet drastiskt medan Dexter blir framgångsrik…

 

Hathaway och Sturgess har finfin närvaro och stämningen mellan dem är övertygande i filmen som för övrigt har en rätt så vanlig och ”plain” handling om orubblig kärlek som vinner över allt. Själva upplägget gör att det blir fängslande att se karaktärerna år för år och man undrar vart de befinner sig, på samma gång skapas en känsla av att filmen rör sig framåt och att det faktiskt händer något.

 

Musiken är riktigt vacker och välkomponerad, miljöerna mysiga och det bjuds på några riktigt sorgliga scener som fick en och annan att snyta sig i biosalongen. Filmatiseringen av den omtyckta boken gick hem hos mig och trots några förutsägbara händelser blev jag gripen och medryckt av den fina historien. Det blir en stark trea till One Day.

 

3/5  

 

Foto: 3

Skratt: 2

Musik: 4

Skräck: -

Action: -

Effekter: -

Skådespeleri: 4

 

Filmens specialitet: 15:e juli - 3

 

- = Ej aktuellt.

0 = Värdelös.

1 = Dålig.

2 = Godkänd.

3 = Bra.

4 = Mycket bra.

5 = Perfekt!


TRAILER


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0