Recension: Shank



Shank

 

Amatörfilm med hjärta

 

Shank är en brittisk film som kretsar runt Cal som är en kriminell och osäker kille som umgås med andra kriminella, neddrogade tonåringar. Hans vardag består av att dricka, festa och knarka – kanske smälla till någon också? Ingen vet att han i hemlighet är homosexuell och träffar killar för att låta dem utnyttja honom, vilket han verkar tycka om. När han en dag går mot sina kriminella polare och räddar Olivier från att slås börjar något mer än vänskap mellan dem, samtidigt som han blir tvungen att hålla sig undan sitt gäng.

 

Det har gjorts åtskilliga filmer som handlar som homosexuella ungdomar som kommer ut och oftast har dessa filmer skildrat handlingen genom komik eller romantik – här är det rått, grått och riktigt hemskt. Skådespeleriet lämnar en hel del att önska och Cals kärlekshistoria med Olivier är riktigt illa spelat, det är framför allt bland de kriminella ungdomarna som skådespeleriet griper och övertygar. Just därför blir de flesta scener, om inte alla, mellan Cal och Olivier genant dåliga. Det blir inte bättre av att de inte har någon kemi alls.

 

Det är mycket sex och naket, scenerna mellan Cal och Olivier blir ibland repeterande och oftast dåligt spelade, men som helhet håller filmen ihop och utvecklas till en väldigt spännande film med en ångestfylld upplösning. För att vara en amatörfilm är detta ett godkänt försök, men det hade fungerat betydligt bättre med större budget och framförallt skickligare skådespelare. Det blir en tvåa till Shank. 

 

2/5

 

Foto: 2

Skratt: -

Musik: -

Skräck: -

Action: -

Effekter: -

Skådespeleri: 1

 

Filmens specialitet: att komma ut - 3

 

- = Ej aktuellt.

0 = Värdelös.

1 = Dålig.

2 = Godkänd.

3 = Bra.

4 = Mycket bra.

5 = Perfekt!


TRAILER


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0