Recension: The Lincoln Lawyer



The Lincoln Lawyer

 

Fungerande rättssystem..?

 

Advokaten Mick Haller (Matthew McConaughey) får representera den rika Louis Roulet (Ryan Phillippe) när han blir anklagad för misshandel och våldtäktsförsök. Roulet påstår att han är oskyldig, men när Haller gräver djupare i fallet kommer han över en del information som visar att en av hans gamla klienter, Jesus Martinez, har större roll i hans nuvarande fall än vad han kunde ha trott.

 

Baserat på en bok och med ett händelserikt upplägg bjuder The Lincoln Lawyer på fina skådespelarinsatser och spänning, för att inte tala om några otippade överraskningar på vägen. McConaughey som annars brukar välja tveksamma roller visar här att han faktiskt kan agera och Phillippe passar bra i sin skräddarsydda rikemansroll. William H. Macy, John Leguizamo och Josh Lucas dyker upp i mindre roller och bidrar med lite stjärnglans.

 

Ju mindre man vet om filmens story desto mer lär man njuta av den och trots dess längd på nästan 120 minuter kände jag att en del karaktärer blev underutvecklade. När alla bitar faller på plats inser man att rättssystemet kanske inte är så välfungerande och rättvist som man tror; det gynnar speciellt de som har mycket pengar. Det blir en stark trea till The Lincoln Lawyer.

 

3/5

 

Foto: 2

Skratt: -

Musik: -

Skräck: -

Action: -

Effekter: -

Skådespeleri: 3

 

Filmens specialitet: välfungerande rättssystem? - 4

 

- = Ej aktuellt.

0 = Värdelös.

1 = Dålig.

2 = Godkänd.

3 = Bra.

4 = Mycket bra.

5 = Perfekt!


TRAILER


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0