Recension: Midnight In Paris



Midnight In Paris

 

Kul för den insatte

 

Gil (Owen Wilson) och Inez (Rachel McAdams) reser till Paris med Inez föräldrar samtidigt som Gil har problem med sin att skriva färdigt sin novell. Trots att han sedan tidigare är en mycket framgångsrik manusförfattare i Hollywood lyckas han inte bli nöjd med sitt skrivande. Gil blir lätt förförd av Paris och dess romantik, vilket inte kan sägas om Inez, och samtidigt som han planerar en framtid i Paris glider Inez allt mer ifrån honom. Som om det inte vore nog börjar mystiska saker ske vid midnatt…

 

Detta är en romantisk dramakomedi som passar personer som är insatta i konst, den ”gyllene åldern” och kan historien om de stora konstnärer och poeter som bodde på den tiden. Då kan jag tänka mig att filmen blir en extraordinär upplevelse – men för mig som inte är så insatt var det ytterst enformigt och svårt att hänga med i svängarna. Woody Allen har som alltid samlat ihop en skara duktiga skådespelare; Wilson i huvudrollen är charmig, men McAdams som hans bitchiga partner känns lite fel.

 

Annars får vi se Marion Cotillard, Adrien Brody och Kathy Bates i olika roller som mer eller mindre är väldigt speciella. Brody glänser mest under de få minuter han är med och gör en Salvado Dalí som man sent glömmer. Det är en väldigt mysig film med fin och fransk musik, trevliga miljöer och ett roligt koncept, men det är inte en film för alla. Det blir en stadig tvåa för min del, men återigen är det en smaksak.

 

2/5   

 

Foto: 3

Skratt: -

Musik: 4

Skräck: -

Action: -

Effekter: -

Skådespeleri: 3

 

Filmens specialitet: vad händer vid tolvslaget? - 2

 

- = Ej aktuellt.

0 = Värdelös.

1 = Dålig.

2 = Godkänd.

3 = Bra.

4 = Mycket bra.

5 = Perfekt!


TRAILER


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0