Recension: Stake Land



Stake Land

 

Små ändringar – stor skillnad

 

Martins (Connor Paolo) liv ändras över en dag när en epidemi sveper över landet och förvandlar alla människor till blodtörstiga vampyrer. Han förlorar sin familj och slår följe med Mister (Nick Damici), en orädd och hämningslös jägare som mer än gärna dödar vampyrer. De tvingas att resa genom olika städer, träffa olika personer och klara sig undan en del faror för att slutligen komma dit det finns hopp – Nya Eden.

 

Detta är inte en vanlig vampyrfilm och historien långt ifrån typisk och förutsägbar; här har man med hjälp av må ändringar skapat en film som skiljer sig från mängden. Tack vare duktiga skådespelare och lagom mycket vampyrer och skräck har man lyckats skapa en film som känns trovärdig utan att spåra ur eller endast fokusera på våld. Hoppet klamrar sig fast och relationerna mellan karaktärerna är filmens kärna.

 

Musiken är överraskande bra och ger en smått otrolig atmosfär till filmen som är ganska mörk och grå trots små ljusglimtar. Det finns en sekvens som imponerade stort, som även är en av filmens mest skräckinjagande ögonblick och dessutom är filmad i en enda tagning; med tanke på filmens ursprung (Irland) och dess budget är det riktigt bra jobbat. Det blir en stark trea till Stake Land.

 

3/5

 

Foto: 3

Skratt: -

Musik: 4

Skräck: 3

Action: -

Effekter: -

Skådespeleri: 3

 

Filmens specialitet: udda vänskap - 2

 

- = Ej aktuellt.

0 = Värdelös.

1 = Dålig.

2 = Godkänd.

3 = Bra.

4 = Mycket bra.

5 = Perfekt!



TRAILER


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0