Recension: The Whistleblower



The Whistleblower

 

Oavbruten spänning

 

Detta är en film som baserats på sanna händelser och kretsar runt Kathryn Bolkovac (Rachel Weisz), en amerikansk polis som får jobb i Bosnien. Jobbet går ut på att hålla koll på läget och försöka förbättra situationen efter kriget, både för poliserna som jobbar där och de som skickats dit från andra länder för att hjälpa till. Kathryn upptäcker ganska snart att något döljs under ytan och när hon börjar gräva i det upptäcker hon en härva av sexskandaler och trafficking där alla är involverade.  

 

Jag har alltid tyckt om Weisz (förutom när hon tackade nej till Mumien 3) och att hon vågar spela en sådan roll och medverka i en så viktig film är väldigt starkt av henne, för att inte tala om hennes insats som är övertygande, gripande och trovärdig. De situationer hon hamnar i är ruskigt obehagliga och filmen bjuder på oavbruten spänning från början till slut utan att förlora publikens intresse. Det bjuds på några väldigt starka scener som är hemska men ack så viktiga för omvärlden att se.

 

Filmens foto är kallt, skakigt och grått, miljöerna kala och det finns varken tecken på hopp eller medlidsamhet. Hand i hand med den simpla musiken och starka skådespelarinsatserna blir detta en filmupplevelse som sätter sig i hjärtat och stannar kvar. Det blir en stadig fyra till denna oerhört viktiga film som alla borde se.

 

4/5

 

Foto: 3

Skratt: -

Musik: 2

Skräck: -

Action: -

Effekter: -

Skådespeleri: 4

 

Filmens specialitet: sanningen - 5

 

- = Ej aktuellt.

0 = Värdelös.

1 = Dålig.

2 = Godkänd.

3 = Bra.

4 = Mycket bra.

5 = Perfekt!


TRAILER


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0