Recension: Volver



Att Återvända

 

Mörk humor med Penelope

 

Raimunda (Penelope Cruz) är en kvinna med många bollar i luften; hon har flera jobb och efter en olycka blir hon även tvungen att dölja en viss persons död. Hennes hektiska liv rullar på tills hennes syster en dag stöter på deras döda mor – levande. Plötsligt dras Raimunda in i en förvirrande spiral av bekymmer, jobb och en död mamma, som återvänt för att ställa saker och ting till rätta…

 

De oftast färgglada scenerna skapar en extrem kontrast mot filmens egentligen sorgliga och väldigt hemska historia, och de flesta repliker dryper av svart humor. Det är väldigt spanskt och ljuvligt, Cruz gör en mycket fin prestation och lyckas få mig att både skratta och gråta. Mysiga miljöer varvas med kalla, gråa omgivningar samtidigt som musiken aldrig låter känslan av trygghet försvinna.

 

Filmens historia bjuder även på några oförväntade händelser som gör att jag blev överraskad, men det går aldrig överstyr, utan håller sig alldeles på gränsen. Takten är ojämn och man hade kunnat korta ner filmen ett snäpp, men annars är detta en fin film familjerelationer och hjärtesorg. Att Återvända får en stark trea.

 

3/5

 

Foto: 3

Skratt: 3

Musik: 3

Skräck: -

Action: -

Effekter: -

Skådespeleri: 4

 

Filmens specialitet: vem har återvänt? - 3

 

- = Ej aktuellt.

0 = Värdelös.

1 = Dålig.

2 = Godkänd.

3 = Bra.

4 = Mycket bra.

5 = Perfekt!


TRAILER


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0