Recension: The Best Exotic Marigold Hotel



The Best Exotic Marigold Hotel

Brittiska pensionärer på vift

En grupp pensionärer (spelade av Englands främsta skådespelarelit) reser till Indien för att bo i en till synes nyrenoverat hotell som visar sig vara motsatsen – men det dröjer inte länge innan de börjar ägna sig åt andra aktiviteter än att klaga. Indiens väder, maträtter och sätt att leva öppnar upp ögonen för våra gäster samtidigt som hotellets ägare, den unga Sonny, börjar avslöja sina framtidsplaner för den fallfärdiga byggnaden. Känslorna sprudlar, fördomarna krossas och pensionärerna hittar nya sätt att njuta av livet.


Detta är en må-bra-film med strålande skådespeleri; Bill Nighy, Maggie Smith, Judi Dench, Dev Patel och Tom Wilkinson är bara några av de stora namn som syns under filmens gång. Medan skådespeleriet inte lämnar något att klaga på är filmens manus inte det mest originella och välskrivna, utan många lysande ögonblick går till spillo när man undviker risker och istället bjuder på publikfrierier. Det fungerar i viss mån men till slut blir det ganska klyschigt och halvdant.


Filmens miljöer är fantastiska, även om man inte utnyttjat Indien till fullo och musiken är sådär lagom ”exotisk”, med risk för att låta klyschig. Det bjuds på mycket värme, skratt och fina repliker om livet, kärleken och döden, vad som är viktigt och vilka fördomar som bara är strunt. Filmens största stjärna är dock Maggie Smith som trots sin lilla roll gör mest intryck och bjuder på flest skratt. Hotel Marigold, som är filmens kortare titel, får en stadig trea. 


3/5


Foto: 3

Skratt: 3

Musik: 3

Skräck: -

Action: -

Effekter: -

Skådespeleri: 5

 

Filmens specialitet: pensionärer i Indien - 4

 

- = Ej aktuellt.

0 = Värdelös.

1 = Dålig.

2 = Godkänd.

3 = Bra.

4 = Mycket bra.

5 = Perfekt!



TRAILER


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0