Recension: The Woman




The Woman


Poänglös smörja


Tillsammans med sina tre barn, hustru och familjehundar ser Chris ut att leva drömlivet och bilden av perfektion fulländas ytterligare då han jobbar på en advokatbyrå. Efter att ha upptäckt en vildsint kvinna ute i skogen fångar han och låser in henne i källaren för att ”tämja” henne och få henne att bli civiliserad. Det hela eskalerar när hans familj blir inblandade och under skräck och hot går med på att ta hand om kvinnan, något som hon själv absolut inte är sugen på.


The Woman skapade rubriker när den visades på festivaler runtom i världen och det mest kända är kanske klippet på mannen som halvvägs in i filmen lämnar biosalongen och vrålar om vad det är för sjuka människor som kommer på något sådant. Jag håller med, det finns inte något vettigt eller nödvändigt att se här och det förbättras inte av att man försökt slänga in lite samhällskritik och pika mot kvinnornas utsatthet i en mansdominerad värld.


Våld, förnedring, våldtäkt och incest är bara några av filmens undertoner som samtidigt försöker vifta ett varnande finger och visa kvinnors uppoffring och männens idiotiska beslut. Hade man verkligen velat fokusera på problemet – kvinnors utsatthet – hade man kunnat visa det på ett helt annat sätt istället för att linda in denna poänglösa smörja med samhällskritik som knappt berör. The Woman får en etta och förtjänar inte att ses av varken någon man eller kvinna, för den delen.  


1/5


Foto: 1

Skratt: -

Musik: -

Skräck: -

Action: -

Effekter: -

Skådespeleri: 2

 

Filmens specialitet: vildsint kvinna - 2

 

- = Ej aktuellt.

0 = Värdelös.

1 = Dålig.

2 = Godkänd.

3 = Bra.

4 = Mycket bra.

5 = Perfekt!



TRAILER


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0