Recension: Dream House



Dream House

 

Ingen drömfilm direkt

 

Will (Daniel Craig) och Libby (Rachel Weisz) flyttar in i ett nytt hus tillsammans med sina två döttrar. Vad som till en början verkar bli en lyckad nystart får en vändning när de upptäcker att den tidigare familjen som bott där brutalt mördades av den dåvarande familjefadern. Will blir starkt påverkad av nyheten och vid sidan av detta börjar han komma till insikt om att deras granne Ann (Naomi Watts) undanhåller viktig information som kan vara avgörande för hans familjs säkerhet.

 

Med tre toppskådisar i världsklass hade filmen all potential i universum att bli en rörande, välspelad och utstickande thriller med en härlig, tänkvärd twist. Efter en hyfsat bra inledning ballar det ut totalt när en av filmvärldens mest använda klyschor serveras som filmens stora twist. Weisz är som alltid duktig och ger personlig utstrålning till filmen, däremot är Craig ganska blek och trött i sin roll som familjefar, samma sak gäller Watts som inte verkar ha sin vanliga glans.

 

Överraskande nog marknadsförs filmen som en skräckfilm när den i själva verket inte har några skrämselmoment eller något skrämmande innehåll – bortsett från enstaka hoppa-till-scen som eventuellt skulle kunna sätta sprätt på den svaghjärtade. Handlingen är filmens största svaghet och det bidrar till att helheten havererar ganska rejält mot slutet vilket lämnar åskådare mållös av hur dålig filmen egentligen är.

 

1/5

 

Foto: 1

Skratt: -

Musik: -

Skräck: 1

Action: -

Effekter: -

Skådespeleri: 2

 

Filmens specialitet: förlorade möjligheter - 4

 

- = Ej aktuellt.

0 = Värdelös.

1 = Dålig.

2 = Godkänd.

3 = Bra.

4 = Mycket bra.

5 = Perfekt!


TRAILER


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0