Recension: The Iron Lady



The Iron Lady

 

Förförande skådespeleri

 

Meryl Streep har gång på gång visat att utmanande roller är något hon fullständigt behärskar och på så sätt blivit Hollywoods drottning bland sina jämlikar. När det kommer till att gestalta Margaret Thatcher och hennes liv, uppoffringar och bedrifter gör hon det som väntat med bravur medan publiken får följa Thatchers syn på politik och hur hon lyckades styra England i över tio år. Filmens handling är inte mycket mer än det.

 

Vi kastas in i Thatchers äldre år, när hon inte längre har en betydande roll inom politiken och nästan blivit bortglömd. En hallucinerande gumma som tänker tillbaka på sina glansdagar och på så sätt får vi se hennes höjdpunkter inom karriären. Frågan är varför man valt att genomföra det så hoppigt och osmidigt, så fort man börjar engagera sig i hennes politik avbryts man av att hon återkommer till verkligheten.

 

Det är en ganska innehållsfattig film, förutom några scener där hon bildar familj och sätter några politiker på plats är det mycket nonsens och obetydliga detaljer med. Jag hade gärna velat se mer av hennes framtidsplaner för England och den politiska delen helt enkelt, och det kommer från en person som är ointresserad av politik. Streep bjuder på förförande skådespeleri, tråkigt att filmen inte är lika förförande i sig. Det blir en trea till The Iron Lady.

 

3/5

 

Foto: 2

Skratt: -

Musik: 2

Skräck: -

Action: -

Effekter: -

Skådespeleri: 5

 

Filmens specialitet: Margaret Thatcher - 4

 

- = Ej aktuellt.

0 = Värdelös.

1 = Dålig.

2 = Godkänd.

3 = Bra.

4 = Mycket bra.

5 = Perfekt!


TRAILER


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0