Recension: Good Neighbours



Good Neighbours

 

En liten men snyggt förpackad film

 

Victor (Jay Baruchel) flyttar till en ny lägenhet och så tafatt som han är försöker han fort som vinden bli vän med sina grannar; Spencer (Scott Speedman), en ung man i rullstol samt den kattförtjusta Louise (Emily Hampshire). När responsen visar sig vara sval försöker han ännu mer men blir plötsligt medveten om anledningen till den stela stämningen; en seriemördare härjar i staden och dödar unga kvinnor.

 

Detta är en så kallad ”liten” film som inte är så känd men fungerar utmärkt under en filmkväll. Stämningen är mysig och mystisk, karaktärerna intressanta och man undrar hela tiden vad som ska ske. Skådespelartrion har väldigt bra kemi trots väldigt annorlunda roller och de gör bra ifrån sig. Mest överraskande är att se Speedman i rollstol, men han gör det mesta av sin karaktär.

 

Filmen är väldigt mörk till sättet och innehåller en stor dos svart humor som kanske inte tilltalar alla, men om man uppskattar den sortens innehåll har man en underhållande rulle att se fram emot. Det finns en hel del överraskande händelser som vävs in med stilrent kameraarbete som packar ihop filmen i en prydlig ask innan upplösningen ännu en gång förvånar publiken. Det blir en stadig trea till Good Neighbours.

 

3/5

 

Foto: 3

Skratt: -

Musik: 3

Skräck: -

Action: -

Effekter: -

Skådespeleri: 3

 

Filmens specialitet: vad döljer grannarna? - 3   

 

- = Ej aktuellt.

0 = Värdelös.

1 = Dålig.

2 = Godkänd.

3 = Bra.

4 = Mycket bra.

5 = Perfekt!



TRAILER


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0