Recension: Order Of Chaos



Order of Chaos


Aldrig fel att försöka


John har ett ytterst tråkigt liv med en bitchig fru som inte uppskattar honom och ett jobb där han för det mesta hunsas runt. Av en slump träffar han på Rick, en ung och stilig snubbe med koll på läget. Han jobbar hårt, festar hårt och raggar hårt vilket John noterar ganska tidigt i deras relation, men ju mer tid de spenderar tillsammans desto längre dras John in i en personlighet som inte riktigt är han. Ricks ord och handlingar påverkar John något enormt och driver honom sakta men säkert till vansinne.


Detta är en B-film som verkligen försöker, men inte klarar av att framstå som ball och artistisk. Fotot är till att börja med väldigt suddigt och oskarpt, men man har tagit sig friheten att slänga in udda vinklar och häftiga rörelser för att coola till det hela. Skådespeleriet fungerar och det är överraskande att se Milo Ventimiglia i rollen som Rick. Halvvägs in i filmen tar jobbmaterialet slut och det hela resulterar i en effektspäckad, förvirrande och ganska repetitiv cirkel där inget händer.


Regissören har valt att täcka över detta med hjälp av surrealistiska klipp och flashbacks, häftig klippning och konstiga ljud, men det går inte undkomma det faktum att filmen försöker mer än vad den lyckas med, vilket i mina ögon inte är fel men inte alltid tillräckligt. Det blir en svag tvåa till Order of Chaos som däremot har en väldigt snygg poster.


2/5


Foto: 2

Skratt: -

Musik: 1

Skräck: -

Action: -

Effekter: -

Skådespeleri: 2

 

Filmens specialitet: kaosartat liv - 2                  

 

- = Ej aktuellt.

0 = Värdelös.

1 = Dålig.

2 = Godkänd.

3 = Bra.

4 = Mycket bra.

5 = Perfekt!



TRAILER


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0