Recension: The Human Centipede 2



The Human Centipede 2

 

En nyans av brunt

 

En isolerad och grovt störd parkeringsvakt vid namn Martin (vidrigt spelat av Laurence Harvey) inspireras av den första filmen och beslutar sig för att i verkligheten skapa en mänsklig tusenfoting med tolv personer istället för tre. Han hyr en lokal och fångar med jämna mellanrum människor som han till slut, utan några läkarkunskaper, opererar ihop på det mest vidriga sätt som går att föreställa sig. Detta får Martin att gå i extas och finna destruktiva sexuella sidor inom sig.

 

Efter den omtalade The Human Centipede, som redan under inledningen påpekade att det var den första delen i en kommande serie, har förväntningarna varit splittrade angående en uppföljare. Medan jag uppfattade den första som aningen seg och blodfattig kändes den smått nyskapande och otroligt sjuk också. Under uppföljaren, som i efterhand gjordes om till svartvitt, satt jag mer och tänkte på om just de två färgerna var det enda jag skulle få se.

 

Nej, under en ganska utdragen process där offren i tusenfotingen blir tvingade till att skita i varandras munnar exploderar färgskalan till även brunt, vilket kändes som pricken över i:et i illa. Jag må ha en hög äckelgräns och kunna se på grovt våld utan att reagera, men när det är så likgiltigt, bedrövligt och up-in-your-face som det är här känns det bara som om regissör Tom Six försökt visa hur människan ser ut i diverse ställningar där de får tänder utbankade, tungor avskurna och mun till rövhål hophäftade.

 

Det är äckligt och trist att se på, men samtidigt känns det så otroligt meningslöst och utdraget bara för sakens skull; filmen saknar syfte, den duger knappt som en dålig B-skräckis. Lägg till exploderade anus, våldtäkt med taggtråd och världens snabbaste förlossning så har ni filmen i ett nötskal. Vad trean ska överträffa rent äckelmässigt är för tillfället en stor fråga, men enligt regissören kommer den få sin föregångare att framstå som en Disney-film.

 

1/5

 

Foto: 1

Skratt: -

Musik: -

Skräck: 1

Action: -

Effekter: -

Skådespeleri: 2

 

Filmens specialitet: äckelfaktor - 5                    

 

- = Ej aktuellt.

0 = Värdelös.

1 = Dålig.

2 = Godkänd.

3 = Bra.

4 = Mycket bra.

5 = Perfekt!


TRAILER


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0