Recension: Trespass



Trespass

 

Intriger och drama

 

Kyle Miller (Nicolas Cage) bor tillsammans med sin fru Sarah (Nicole Kidman) och dotter Avery i ett stort hus; de har det gott ställt eftersom Kyle jobbar med att sälja diamanter. En kväll när Avery och Sarah bråkar över en fest som hon vill gå på rymmer hon hemifrån, men det dröjer inte länge innan några främmande personer lyckas ta sig in i huset och hålla Kyle och Sarah som gisslan. Vad vill dem ha? Diamanter. Vem är Kyles och Sarahs sista hopp? Avery. Hur kommer det gå..?

 

Mycket talar för filmen; skådespelarna, regissören och det spännande upplägget, men det är förgäves. Cage gör en av sina bättre insatser på senare tid men spelar bitvis över, det största frågetecknet här är Kidman som gör en av sina absolut sämsta och minst trovärdiga insatser genom hela sin karriär. Med ett manus som inte ger skådespelarna mycket att jobba med försöker dem utan framgång, men det händer inte mycket.

 

De första 20 minuterna lyckades framkalla lite känslor, sen förvandlas filmen till en stor cirkel där allt upprepas flera gånger. Har Sarah varit otrogen? Älskar hon inte Kyle? Är hon med på det hela? Alldels för många frågor och intriger skapas för att ge utrymme till spänning och flow i filmen. Regissören Joel Schumacher, som tidigare gjort svettiga rullar som Phone Booth verkar inte veta vad han sysslar med och det hela känns slarvigt och hafsigt; speciellt redigeringen. Det blir en tvåa till Trespass som känns alldeles för splittrat.

 

2/5

 

Foto: 1

Skratt: -

Musik: -

Skräck: -

Action: -

Effekter: -

Skådespeleri: 2

 

Filmens specialitet: gisslandrama - 2

 

- = Ej aktuellt.

0 = Värdelös.

1 = Dålig.

2 = Godkänd.

3 = Bra.

4 = Mycket bra.

5 = Perfekt!



TRAILER


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0