Recension: Incendies

 

Incendies

 

Chockerande drama

 

Ett tvillingpar, Jeanne och Simon, tvingas åka till mellanöstern efter att deras mor avlidit för att ta reda på svaret till några frågor som hon lämnat efter sig; det visar sig bli en resa de aldrig velat åka på, då djupt rotade hemligheter och problem dyker upp till ytan. Inte bara från deras tid och uppväxt, men även händelser som rör deras mors ungdom och liv. Samtidigt gör oroligheterna i nutiden sig påmind, men Jeanne vägrar att ge upp jakten efter sanningen.

 

Med ett mirakulöst starkt bildspråk lyckas Incendies med konsten att berätta en film genom att visa händelserna istället för att använda sig av mycket dialog. De få konversationer som finns med i filmen är ytterst nödvändiga och välskrivna, annars är detta en film att se och rysa av. Tonen är redan från början mörk och tragisk och tvillingarnas relation sen lång tid tillbaka komplicerad av ytterligare andra faktorer. Filmens brutalitet chockerar, trots att det mesta lämnas åt fantasin.

 

Det är mycket välspelat och starkt, slutet får en att tappa andan och man sitter som förstenad av upptäckterna som tvillingarna gör. Incendies lyckas höja ribban för en chockerande drama med flera snäpp och bjuder på en innehållsrik story som man inte glömmer i första taget. Det blir en stark fyra.

 

4/5

 

Foto: 4

Skratt: -

Musik: 3

Skräck: -

Action: -

Effekter: -

Skådespeleri: 5

 

Filmens specialitet: hemligheter - 5

 

- = Ej aktuellt.

0 = Värdelös.

1 = Dålig.

2 = Godkänd.

3 = Bra.

4 = Mycket bra.

5 = Perfekt

 

TRAILER


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0