Recension: The Grey

 

The Grey

 

Människan i extrema situationer

 

Ett flygplan kraschar i Alaska och bland de som överlevt finns Ottway (Liam Neeson) som tillsammans med sex andra arbetskollegor försöker klara sig i det tuffa vädret. Ottway och de övriga männen som tidigare känt varandra från ett gemensamt oljejobb försöker hålla humöret uppe, men det visar sig bli svårt nära en flock hungriga vargar följer efter dem i hopp om att få slå till vid rätt ögonblick.

 

Detta är en film som skildrar människan i relation till extrema situationer som kan uppstå genom en olycka, i detta fall extrem kyla och rovdjur. Det var länge sedan jag såg en liknande film så det kändes både fräscht och spännande, speciellt när filmen visade sig börja mycket bättre än väntat. Efter en väldigt skrämmande flygkrasch sätter filmen igång och bjuder på både spänning och nagelbitarscener med jämna mellanrum.

 

Neeson passar bra i sin karaktär och övertygar tillsammans med de övriga skådespelarna; något som däremot inte övertygar hela vägen är några händelser som kändes för otroliga för att kunna ses som trovärdiga. Man kan ju alltid sätta sig själv i karaktärernas sits och enligt min mening kom de överens om några ganska ogenomtänkta beslut. Bortsett från detta är The Grey en film som håller vad den lovar utan att försöka så mycket mer.

 

3/5

 

Foto: 3

Skratt: -

Musik: -

Skräck: -

Action: -

Effekter: -

Skådespeleri: 3

 

Filmens specialitet: människan VS natur - 4

 

- = Ej aktuellt.

0 = Värdelös.

1 = Dålig.

2 = Godkänd.

3 = Bra.

4 = Mycket bra.

5 = Perfekt

 

TRAILER


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0