Recension: Wrath Of The Titans

 

Wrath Of The Titans

 

Sämre kopia av ettan

 

Clash of the Titans var ingen höjdarfilm, men den hade sina ögonblick och klaffade trots Krakenstora brister. Wrath of the Titans har samma upplägg, Perseus (Sam Worthington) dras in i en sammandrabbning som hotar hela mänskligheten och får strida mot diverse monster för att till slut möta Kronos (en uppdaterad, eldsprutande version av Kraken). Mycket mer till story finns inte att nämna då den precis som föregångaren mer förvirrar en förtydligar dess mytologi.

 

Har du sett ettan har du sett den här, har du sett trailern har du definitivt sett denna och ser du den inte har du 90 minuter att spendera på något bättre. Det är en orgie av effekter, explosioner samt eld & rök som vare sig imponerar eller ser speciellt bra ut, utan det bara fläskas på utan vidare eftertanke. Skådespeleriet är snudd på värdelöst, Worthington är skröpligt tråkig att se på och Rosamund Pike i rollen som Andromeda ser ut att vilja detonera av överspel.

 

Varför sa Worthington då att uppföljaren skulle bli bättre än ettan, som han själv var missbelåten med? PR-trick? Mycket möjligt, men det är trist med så svagt slutresultat när filmen faktiskt har ett fåtal ögonblick (främst med Liam Neeson och Ralph Fiennes) som lyckas engagera och framstå som spännande. Ingen garanti att uppföljaren blir en kassasuccé bara för att ettan lyckades och detta är ett tydligt exempel på ett misstag som är ganska vanligt i Hollywood. Wrath of the Titans lyckas får en svag tvåa.   

 

2/5

 

Foto: 1

Skratt: -

Musik: 2

Skräck: -

Action: 3

Effekter: 2

Skådespeleri: 1

 

Filmens specialitet: gudar och kaos - 2

 

- = Ej aktuellt.

0 = Värdelös.

1 = Dålig.

2 = Godkänd.

3 = Bra.

4 = Mycket bra.

5 = Perfekt

 

TRAILER


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0