Recesion: Anonymous



Anonymous


Intressant vinkling


Anonymous handlar inte om Shakespeares liv, uppväxt eller hur han inspirerades till att skriva, utan filmen tar historien om honom till en helt annan nivå och ställer frågan: ”var Shakespeare en bluff?” Vi får följa några högt uppsatta personer i England, självaste drottningen och författaren som låtsas vara Shakespeare; varifrån får han sina texter? Vem är hjärnan bakom de djärva och vågade pjäserna?


Med snygga kulisser, vackra kostymer och skickliga skådespelare som Rhys Ifans och David Thewlis har mannen bakom domedagsfilmer som 2012 och The Day After Tomorrow Roland Emmerich skapat en ytterst intresseväckande film som ifrågasätter det man alltid tagit för givet. Trots att historien i sig inte berättas så smidigt och ofta känns mer förvirrande än vad det borde finns det nog med drama för att distrahera åskådaren.


Ifans är utan tvekan drivkraften i filmen och stjäl varenda scen han syns i, man lider med hans karaktär samtidigt som man förstår honom till fullo. Anonymous blev inte så stor i USA och har fått lite uppmärksamhet, men för den som har saknat kostymdrama på senare finns det ett och annat att avnjuta här. Det blir en trea till filmen.


3/5


Foto: 3

Skratt: -

Musik: 3

Skräck: -

Action: -

Effekter: -

Skådespeleri: 3

 

Filmens specialitet: var Shakespeare fejk? - 3

 

- = Ej aktuellt.

0 = Värdelös.

1 = Dålig.

2 = Godkänd.

3 = Bra.

4 = Mycket bra.

5 = Perfekt!


TRAILER


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0