Recension: Twilight



Twilight

 

Charmig b-film

 

Bella (Kirsten Stewart) är en tjej som gärna håller sig för sig själv utan att bry sig så mycket om att passa in i sin omgivning. Efter att hennes mamma gift om sig bestämmer hon sig för att flytta till sin pappa och börja på en ny skola, där hon upptäcker att hon ofta blir distraherad. En kille vid namn Edward (Robert Pattinson) drar hennes uppmärksamhet till sig och innan hon vet ordet är han i hennes tankar och liv – men han har en hemlighet…

 

Första filmatiseringen av Twilight är fortfarande den bästa och det säger inte så mycket om hela filmserien. Skådespeleriet är på gränsen till uselt, effekterna ser ut att vara tagna ut en film från 50 år sedan och manuset är klibbigt värre. Men det finns en viss charm och medvetenhet med det hela och den omöjliga romansen är underhållande att följa. Miljöerna är vackra och upplösningen spännande.

 

Det är mycket fokus på Bella och hennes känslor; den kvinnliga regissören har lyckats framhäva och pricka in rätt element som tilltalar den kvinnliga delen av publiken (om det nu finns män som seriöst ser på detta). Trots att många scener brister och framkallar gapskratt är detta en småmysig b-film som bjuder på både romantik och spänning. Det blir en tvåa till Twilight.   

 

2/5

 

Foto: 2

Skratt: -

Musik: 1

Skräck: -

Action: -

Effekter: 1

Skådespeleri: 1

 

Filmens specialitet: vad döljer Edward? - 3

 

- = Ej aktuellt.

0 = Värdelös.

1 = Dålig.

2 = Godkänd.

3 = Bra.

4 = Mycket bra.

5 = Perfekt!


TRAILER


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0