Recension: Home Movie



Home Movie


Mordlystna ungar


David och Clare är ett lyckligt par som bor med sina två barn Emily och Jack; allt verkar till synes fullständigt normalt, men under den familjevänliga ytan döljer sig något ruggigt. Emily och Jack har en förkärlek till att döda och tortera djur, bete sig stötande och inte prata med sina föräldrar, vilket leder till att de desperata föräldrarna blir tvungna till att använda sig av olika metoder för att lösa problemet, men något de inte vet är att de endast är två brickor i Emily och Jacks sjuka spel.


Filmad med familjens handburna kamera får man följa dessa fyra individer som till en början lever ett problemfritt liv men ganska snart urartar i fullständig terror och skräck. Det är bitvis välfungerande med en otvungen, obehaglig känsla då det är två små barn som beter sig skumt. Men ju längre det går desto mer skrattretande blir det – jag menar, hur svårt kan det vara att få två psykopatiska ungjävlar inspärrade? Det hela förbättras inte av att föräldrarna beter sig otroligt korkade vid flera tillfällen.


Jag förstår heller inte poängen med filmen, det hela lyckas inte övertyga och skådespeleriet, främst gällande barnen, är ibland skrattretande dåligt. Konceptet är creepy och som sagt finns det ett antal sekvenser som blir frånstötande, men mer finns det inte att avnjuta här. Ser man filmen ensam har den nog störst effekt, annars är den oavsiktligt skrattframkallande. Det blir en tvåa till Home Movie.


2/5   
 

Foto: 1

Skratt: -

Musik: -

Skräck: 2

Action: -

Effekter: -

Skådespeleri: 2

 

Filmens specialitet: störda ungar - 4

 

- = Ej aktuellt.

0 = Värdelös.

1 = Dålig.

2 = Godkänd.

3 = Bra.

4 = Mycket bra.

5 = Perfekt!


TRAILER


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0