Recension: Moonrise Kingdom

 

Moonrise Kingdom

 

Styrka och originalitet

 

Ett ungt och väldigt kär par flyr ut i vildmarken för att spendera sina dagar med varandra; något som orsakar större konsekvenser än de räknat med. Allt från oroliga föräldrar, socialen, poliser och en scoutgrupp börjar söka efter dessa turturduvor som är med om ett väldigt originellt äventyr av sällan skådat slag. Mitt under all tumult avslöjas även en del hemligheter som berör våra hjältars liv.

 

Wes Anderson är känd för sin speciella, originella och smått konstiga stil som har charmat en hel värld. Jag är personligen inget direkt fan men jag uppskattar hans filmer och ser de som små pärlor i ett hav av mainstream filmer. Moonrise Kingdom är inget undantag, med en styrka och originalitet som ytterst få filmer lyckas nå tar han tittaren med storm och bjuder på en mycket annorlunda resa.

 

Bruce Willis, Edward Norton och Bill Murray är några av de många kända ansiktena som glimtar förbi och det är även värt att nämna Jared Gilman och Kara Hayward i rollerna som det kära paret Sam och Suzy; två unga talanger som har långa karriärer att se fram emot. För mig var detta en positiv och bra filmupplevelse, men är du ett fan av Anderson och hans tidigare verk kommer Moonrise Kingdom komma dig nära hjärtat.

 

3/5

 

Foto: 4

Skratt: 3

Musik: 3

Skräck: -

Action: -

Effekter: -

Skådespeleri: 4

 

Filmens specialitet: ung kärlek - 4

 

- = Ej aktuellt.

0 = Värdelös.

1 = Dålig.

2 = Godkänd.

3 = Bra.

4 = Mycket bra.

5 = Perfekt

 

TRAILER

 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0