Recension: Life of Pi

 

Life of Pi

 

Stundtals hänförande

 

Pi ska tillsammans med sin familj flytta från Indien när deras fartyg hamnar mitt i en våldsam storm och slutligen brister under dess stora vågor. När det väl visar sig att Pi är den enda överlevaren från fartyget början nästa kapitel; nämligen att hitta fastlandet. Tillsammans med en tiger som fanns ombord på fartyget hamnar Pi i en rad mer eller mindre drömlika situationer där han får kämpa hårt för att överleva, men samtidigt se skönheten med världen från sin punkt i livräddningsbåten.

 

Regissören Ang Lee har ett flertal gånger bevisat att han är en mycket visuell regissör, både i actionfilmer som Crouching Tiger, Hidden Dragon och tyngre, mer teatrala filmer som Brokeback Mountain. Hans filmadaption av den bästsäljande novellen är inget undantag, här finns det scener som hänför, berör och stundtals överöser publiken med ögongodis som både tilltalar de yngre och äldre. Skådespeleriet är starkt och gediget, trots att bristen på dialog ibland kan bli lite monotont.

 

Lika lätt som Lee lyckas hänföra publiken lyckas han även bre på med långa sekvenser där filmen tappar tempot och ibland blir en smula enformigt. Det är en välgjord film och som jag förstått är boken oerhört avancerad att filmatisera, men som en filmälskare som inte läst boken kände jag att filmens ojämna upplägg märktes av alldeles för tydligt. Life of Pi är en film som alla kan se eftersom det finns något för alla i dess bländade bildspråk, men även kan kännas som utdragen och bitvis händelselös. Det blir en stark trea.

 

3/5

 

Foto: 4

Skratt: 2

Musik: 3

Skräck: -

Action: -

Effekter: 4

Skådespeleri: 4

 

Filmens specialitet: Pis äventyr - 4

 

- = Ej aktuellt.

0 = Värdelös.

1 = Dålig.

2 = Godkänd.

3 = Bra.

4 = Mycket bra.

5 = Perfekt

 

TRAILER

 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0