Recension: Grace of Monaco

 

 

Grace of Monaco

 

Vart är innehållet?

 

Skådespelerskan Grace Kelly (Nicole Kidman) är förvirrad och vet inte vad hon ska ta sig till i livet; ska hon flytta tillbaka till Hollywood och ta upp sin karriär genom att medverka i en film av Hitchcock eller stanna kvar i Monaco vid sin mans sida och uppfylla sin skyldighet som fru och prinsessa? Hur ska hon klara av seder och bruk som hon inte är van vid, språk hon inte behärskar och det ständiga hotet från Frankrike som vill invadera Monaco?

 

Nicole Kidman är ett säkert kort att satsa på när det kommer till starka roller inom filmvärlden; hon lever alltid upp och det är sällan man blir besviken på  hennes spel. I rollen som den naive Grace faller hon dock en aning då naivt aldrig varit hennes starka sida – men bränner till i ett par scener när hon ryter ifrån och framstår som mer slug än naiv. Med andra ord är hon helt enkelt felcastad, även om absolut funktionerar i huvudrollen. Även Tim Roth är bra som hennes make, trots att han inte har mycket att jobba med på manusfronten.

 

Då ställer jag mig frågan; vart är innehållet? Detta kunde ha blivit en mycket gripande, medsvepande och på sina håll spännande filmatisering av en ikons liv men här uteblir så många element. Miljöerna är fina, Nicole Kidmans stylist har haft fullt upp och fotot är riktigt läckert; musiken dånar på bra och kameraglidningarna är snyggare än vad de har rätt till att vara; men varför så mycket yta och så lite fördjupning? Det är en lättsam film som inte kräver mycket (eller någon alls) tankeverksamhet, men jag hade förväntat mig mer av temat i fråga. Grace kammar hem en svag trea.

 

3/5

 

TRAILER

Trackback
RSS 2.0