Recension: No Strings Attached



No Strings Attached

 

Nothing new attached

 

Emma (Natalie Portman) och Adam (Ashton Kutcher) springer på varandra 15 år efter att ha varit på sommarläger och delat en sexuell erfarenhet med varandra. De byter nummer och lovar att höras, vilket blir av när Adam ringer henne på fyllan och berättar om att hans pappa blivit tillsammans med hans ex. Dagen efter vaknar Adam upp hemma hos Emma, vilket leder till att Emma och Adam börjar ett förhållande som endast bygger på sex; lätt, okomplicerat och tillfredställande. Gissa om dem faller för varandra..?

 

Det har kommit många filmer med samma uppbyggnad den senare tiden, Love & Another Drugs och den kommande Friends With Benefits är två av dem. No Strings Attached är uppbyggd precis som Emma och Adams förhållande; enkelt, slätstruket och förutsägbart. De bleka försök till att skapa djup och problem i deras förhållande är tama och filmen upplevs som ointressant. Portman är som väntat ganska duktig och gör rollen bra, trots att hon inte fått mycket att jobba med. Kutcher är ojämn och jag vet fortfarande inte om man kan kalla honom för skådespelare.

 

Deras kemi och tajming är däremot riktigt bra, det finns glöd och passion mellan karaktärerna så man förstår varför dem dras till varandra. Tyvärr finns det varken passion eller glöd i historieberättandet som är av det enklaste slaget, samt manuset och temat som överlag känns uttjatat, för i år i alla fall. Det blir en svag tvåa till No Strings Attached.

 

2/5

 

Foto: 2

Skratt: 1

Musik: -

Skräck: -

Action: -

Effekter: -

Skådespeleri: 2

 

Filmens specialitet: omöjlig kärlek - 2

 

- = Ej aktuellt.

0 = Värdelös.

1 = Dålig.

2 = Godkänd.

3 = Bra.

4 = Mycket bra.

5 = Perfekt!


TRAILER


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0