Recension: Super



Super

 

Torr och fantasilös

 

Frank (Rainn Wilson) förlorar sin fru Sarah (Liv Tyler) till knarkbossen Jacques (Kevin Bacon) och får lust att hämnas – genom att klä ut sig till superhjälte och låta sig inspireras av superhjältetidningar. Tillsammans med serietidningsförsäljaren Libby (Ellen Page) ger han sig iväg för att få tillbaka sin fru och rädda henne från knarkträsket. Det blir svårare än han tänkt då det visar sig att Libby har en skruv (eller flera) lös.

 

Detta är en dödstråkig film som försöker komma upp i samma klass som Kick-Ass men som misslyckas totalt. Med torra skämt och ett fantasilöst manus förmår man att göra en av de mest misslyckade filmer jag sett på evigheter. Wilson är en tråkig skådespelare utan karisma, eller så är det hans karaktär som är det – spelar ingen roll, jag ville att han skulle dö ändå. Page lyckas bidra med lite behövd energi men hon försvinner fort.

 

Bacon går på autopilot och Tyler får inte mycket utrymme, antingen är hon nerknarkad eller så gråter hon. Filmen har ingen anledning till att existera och den saknar helt och hållet takt och känsla. Det blir en etta till Super som i mina ögon borde heta Suger.

 

1/5

 

Foto: 1

Skratt: 1

Musik: -

Skräck: -

Action: 1

Effekter: -

Skådespeleri: 1

 

Filmens specialitet: tråkigaste hjälten någonsin - 5

 

- = Ej aktuellt.

0 = Värdelös.

1 = Dålig.

2 = Godkänd.

3 = Bra.

4 = Mycket bra.

5 = Perfekt!


TRAILER


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0