Recension: Sherlock Holmes: A Game Of Shadows



Sherlock Holmes: A Game Of Shadows

 

Less i more

 

Sherlock Holmes (Robr Downey Jr) håller på att bli galen; han har sett igenom professor James Moriartys (Jared Harris) ondskefulla plan som verkar lura alla andra, men behöver hjälp med att bevisa sin teori. Tillsammans med Dr. John Watson (Jude Law) ger han sig ut på ett äventyr där ingenting är vad det verkar vara, samtidigt som zigenerskan Madam Simza Heron (Noomi Rapace) dyker upp som ett lockande sidospår.

 

Guy Ritchie, som regisserade första filmen visst inte vilken succé den skulle bli och när det blev dags för en uppföljare valde han att köra på exakt samma stuk, bara att det är mer av allt. Fler effekter, större explosioner och snyggare fajter i slow-motion, för att inte tala om de otaligt många rappa repliker som Downey slänger ut sig. Det blir mättande när det hela tiden händer något, hört talas om less is more? Däremot håller fotot, kameraarbetet och musiken mycket hög klass; det kreativa brister medan det tekniska funkar bättre än någonsin.

 

Att ersätta Irene Alder som spelades av charmiga Rachel McAdams mot Rapace var ett stort misstag eftersom det ständigt känns som om något saknas. Rapace må vara duktig men här fungerar hon mer som statist än en självständig karaktär och när speltiden tickar mot över två timmar blir det bara tröttsamt att se hur Holmes ”ser in i framtiden/förflutna och löser olika problem”. Filmen påminde mig mer om Final Destination än sin föregångare, och det är aldrig ett gott tecken. Det blir en tvåa till Sherlock Holmes: A Game Of Shadows.  

 

2/5

 

Foto: 4

Skratt: 2

Musik: 4

Skräck: -

Action: 2

Effekter: 2

Skådespeleri: 2

 

Filmens specialitet: lösa Moriartys plan - 2

 

- = Ej aktuellt.

0 = Värdelös.

1 = Dålig.

2 = Godkänd.

3 = Bra.

4 = Mycket bra.

5 = Perfekt!


TRAILER


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0