Recension: My Week With Marilyn



My Week With Marilyn

 

Småputtrig vecka

 

Colin Clark (Eddie Redmayne) är en ung man med stora ambitioner; han vill komma in i filmvärlden och gå emot sin familjs vanliga normer. När han till slut lyckas hamna i en av produktionerna i London visar det sig att filmens stjärna inte är någon annan än Marilyn Monroe (Michelle Williams), samtidigt som han börjar visa intresse för garderobstjejen Lucy (Emma Watson). Under en veckas tid får han jobba med Monroe och lära känna kvinnan bakom fasaden. 

 

Michelle Williams gör en av de bästa prestationerna genom hela sin karriär, om inte den bästa, och med filmer som Brokeback Mountain och Blue Valentine på meritlistan är det verkligen en stor bedrift. Hon har fångat Monroes osäkerhet, sårbarhet och kroppsspråk på ett ytterst perfekt sätt som gör att man nästan tror att det är självaste Monroe man ser på. Eddie Redmayne gör också väldigt bra ifrån sig och det är svårt att inte charmas av hans sätt att vara.

 

Filmen kan delvis uppfattas som enformig, men frågan är; vilken kändis liv är inte det? Under de få ögonblick Monroe verkligen känner sig fri dyker en person upp man väldigt sällan fått se och det är just under dessa scener ren filmmagi skapas, detta tillsammans med fint foto och ljuvlig musik som förstärker de olika intrycken. Även om filmen i sig har små skavanker räddar det starka och nästintill felfria skådespeleriet det och bjuder på en småputtrik och trevlig vecka med Monroe. Det blir en stark fyra till My Week With Marilyn.

 

4/5

 

Foto: 4

Skratt: -

Musik: 3

Skräck: -

Action: -

Effekter: -

Skådespeleri: 5

 

Filmens specialitet: Marilyn Monroe - 4               

 

- = Ej aktuellt.

0 = Värdelös.

1 = Dålig.

2 = Godkänd.

3 = Bra.

4 = Mycket bra.

5 = Perfekt!


TRAILER

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0