Recension: Pitch Perfect

 

 

Pitch Perfect

 

Mean Girls möter Glee

 

Beca (Anna Kendrick) börjar på Barden University och redan från början försöker sånggruppen The Bellas att få med henne. Hon är till en början tveksam då de enda två medlemmarna i The Bellas visar sig vara väldigt udda, men efter lite övertalning satsar hon på att gå med i gruppen. Snabbt visar det sig att Aubrey, gruppens ledare, inte är så förtjust i Beca och det visar sig även att Aubrey inte är den perfekta tjej som hon försöker framstå som. Som om det inte vore nog har även Jesse (Skylar Astin), från killarnas sånggrupp fått upp ögonen för henne…

 

Vem minns Mean Girls? Det är en film som definierar en hel generation och här har vi ungefär en film som skulle kunna definiera dagens 14-16 åringar. Med serier som Glee och fans som kallar sig själv för Gleeks är det ganska självklart att den nutida uppdateringen av Mean Girls handlar om sång och sångbattles, istället för andra problem som var kärnan i den förstnämnda filmen. Filmens karaktärer är nog den största behållningen, det finns gott om störda, galna och roliga människor att se på och de flesta repliker är välskrivna och träffar mitt i prick.

 

Sångnumren kanske inte är filmens starka sida, men underhållande karaktärer tillsammans med starka skådespelarinsatser får filmen att komma långt och man undviker de flesta klyschor på vägen till filmens spännande men förutsägbara slut. Rebel Wilson (även i mindre roll i Bridesmaids) är dock roligast i rollen som Fat Amy och orsakar många skratt, om inte en och annan gapskratt här och där. Pitch Perfect får en stark trea eftersom den lyckas gå efter originalmallen, men ändå få en fräsch och ny känsla över det hela.

 

3/5

 

Foto: 3

Skratt: 3

Musik: 2

Skräck: -

Action: -

Effekter: -

Skådespeleri: 3

 

Filmens specialitet: song battles - 3

 

- = Ej aktuellt.

0 = Värdelös.

1 = Dålig.

2 = Godkänd.

3 = Bra.

4 = Mycket bra.

5 = Perfekt

 

TRAILER


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0