Recension: Attack The Block



Attack The Block

 

Störtskön attack

 

I Attack The Block får vi bekanta oss med några smått kriminella ungdomar som får något annat att utkämpa än gängbråk, nämligen en utomjordisk invasion. En kväll faller något från himlen och ungdomarna dödar varelsen innan den hinner göra något, men snart börjar det falla fler och större monster som är ute efter att hämnas sin mördade vän. Det blir en galen kamp mot de utomjordiska varelserna samtidigt som ungdomarna försöker skydda sina hem från att förstöras.

 

Detta är en galen och rasande skön monsterfilm med karaktärer man snabbt faller för, men det är inte så att man alltid är på deras sida eftersom de är kriminella och inte riktigt förtjänar att vinna. Varelserna ser billiga ut, men de är ändå ganska häftiga och gjorda med finess, så man köper effekterna trots att det inte är bland det bästa. Rappa repliker och olika sidohistorier blandas ihop och bjuder på en riktigt skön rulle.

 

Däremot lyckas inte filmen bli jättebra utan håller en jämn nivå utan att bryta ny mark. Skådespelarna är amatörer och vissa karaktärer känns extremt stereotypiska, för att inte tala om slutet som lämnar en smått träig smak då både repliker och agerandet brister. Trots dessa punkter är Attack The Block bättre än både Skyline och World Invasion: Battle Los Angeles och får en trea.

 

3/5

 

Foto: 2

Skratt: 3

Musik: -

Skräck: -

Action: 3

Effekter: 2

Skådespeleri: 2

 

Filmens specialitet: lurviga utomjordingar - 3

 

- = Ej aktuellt.

0 = Värdelös.

1 = Dålig.

2 = Godkänd.

3 = Bra.

4 = Mycket bra.

5 = Perfekt!


TRAILER


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0